АРАБСКИ ПАРФЮМИ

Арабски Парфюми за Мъже и Жени

Fragrance Bulgaria предлага селекция от мъжки, дамски и унисекс арабски парфюми. В електронния магазин можете да откриете разнообразие от доказани, марки и продукти на световноизвестни имена в парфюмерията. В категорията арабски аромати са събрани ориенталски парфюми и комплекти в различни разфасовки, подходящи дори за най-взискателния вкус.

Луксозните ориенталски аромати са едни от най-търсените на пазара заради техните качества като издръжливост и уникален аромат.  Те носят традициите на една от най-древните и утвърдени школи в парфюмерията, тази на арабския свят. 

Арабите успяват да превърнат парфюмерията в изкуство. Благоуханията отначало са използвани за религиозни цели, но започват да навлизат най-напред в дворците и къщите на аристократите, където се ползват за ароматизиране и козметични цели. Именно в дворците се раждат и първите ароматни композиции.  

Нотките, използвани в арабските парфюми са скъпоценни смоли, дървесни акорди, екзотични плодове и цветя. Много от ароматите съдържат мощни афродизиаци, което ги прави още по –силни и въздействащи. Ароматните масла и есенции, в композициите на тези парфюми често са редки и се добиват трудно. Извличането им изисква специална дестилация, именно това ги различава от всички останали аромати на пазара и ги прави уникални.  Арабските аромати впечатляват със своята пикантност и набор от специфични нотки дървесни кори, смоли и подправки, типични само за региона на Близкия Изток и Африка. 

Две от основните съставки на арабските парфюми са Oud и Bakhoor. Oud е вид смола,  която традиционно е била ползвана от мъжете и жените в арабския свят. Смята за един от най-скъпите натурални ресурси на Земята, с цена 1.5 пъти по-висока от тази на златото. Докато европейските парфюмерийни къщи използват синтетично създадени нотки Oud, в арабските парфюми те са абсолютно натурални. Bakhoor представлява тънки кори от дървото агар, които се потапят в масла от жасмин и сандалово дърво за да внесат доза сладост или в масла кехлибар и цитруси, за по-свежо ухание. Bakhoor се е използвал вместо свещи и тамян както в домовете, така и за религиозни цели. 

Типични представители на арабските парфюми са ароматите от селекцията парфюми на Khalis от Обединените Арабски Емирства. Парфюмерийната къща е една от новите дизайнерски марки в тази категория и е създадена през 2010 година. 

Компанията Khalis е лидер в производството на масла и парфюми за Африка и Близкия Изток. Khalis имат 4 бранда парфюми - Khalis Perfumes, Ard Al Reehan, Eternal Perfumes & Reev, разделени в две основни колекции – Френски и Ориенталски аромати.  Компанията се гордее с над 400 продукта, които се продават в 40 държави. Флаконите на арабските парфюми на  Khalis се отличават с пищна украса и традиционен за арабския свят дизайн. 

Най-популярните и обичани парфюми на марката са: Oudh Al Shams Pour Homme, Black Oud Perfume For MenGold Perfume For Men, Baha Pour HommeFaris Al Arab 

В тази категория ще откриете също парфюмни масла - Khalis Saqr Al Emarat, Khalis Sheikh Al Shuyukh. Марката се гордее с изключителното качество и силна концентрация на тези парфюмни масла, които се радват на голям интерес от любителите на силните ухания.

До днес в създаването на арабските парфюми се използват някои традиционни техники като например събиране на смолите и отлежаването им в тъмни помещения, специални дестилационни практики, които извличат най-ценните ухания и ги превръщат във впечатляващи нотки.

В древния арабски свят парфюмите са били разменна монета наравно със златото и скъпоценните камъни. И до днес благоуханията се ценят високо, но вече не са предназначени само за халифи, шейхове и принцеси, а са достъпни за всеки. Fragrance Bulgaria ви дава възможност да изберете красив арабски аромат за себе си или за подарък.

Ориенталските парфюми са много добър избор за всеки, който предпочита уникални, интензивни и изключително трайни аромати. Направете своя избор от подбраните предложения на Fragrance Bulgaria.  Покажи:
  Сортирай по:
Huroof Al Hub EDP 80мл - за жени -38 %

Huroof Al Hub EDP 80мл - за жени

Huroof Al Hub EDP 80мл - за жени ..

160,00 лв. 99,00 лв.

Lataffa Qa'aed EDP 100мл - за мъже -37 %

Lataffa Qa'aed EDP 100мл - за мъже

Lataffa Qa'aed EDP 100мл - за мъже ..

160,00 лв. 101,00 лв.

Lattafa Blue Oud EDP 100мл - за мъже -35 %

Lattafa Blue Oud EDP 100мл - за мъже

Lattafa Blue Oud EDP 100мл - за мъже ..

145,00 лв. 94,00 лв.

Lattafa Oud Mood EDP 100мл - за жени -30 %

Lattafa Oud Mood EDP 100мл - за жени

Lattafa Oud Mood EDP 100мл - за жени ..

145,00 лв. 101,00 лв.

Majd Al Shabab EDP 100мл - за мъже -39 %

Majd Al Shabab EDP 100мл - за мъже

Majd Al Shabab EDP 100мл - за мъже ..

157,00 лв. 96,00 лв.

Ana Abiyedh Lattafa EDP 60мл - за жени -36 %

Ana Abiyedh Lattafa EDP 60мл - за жени

Парфюмът Ana Abiyedh LattafaПарфюмът Ana Abiyedh е представен от марката Lattafa Perfumes. Ароматът носи със себе си усещане за кадифена свежест, комбинирана със сладки и дървесни нотки. Парфюмът е построен върху хармонията между деликатен бял мускус и свежи, сладки и пикантни акорди. Това ароматно ..

150,00 лв. 96,00 лв.

Hams Al Ihsas EDP 100мл - за мъже -34 %

Hams Al Ihsas EDP 100мл - за мъже

Парфюмът Hams Al IhsasHams Al Ihsas е един от популярните арабски аромати на марката Khalis Perfumes. Парфюмът може да бъде категоризиран като дървесно-ориенталски. Наситен, богат и разнообразен, този аромат обещава приятни преживявания. Създател на композицията е Жан-Пиер Санд.Мотото на създателя н..

151,00 лв. 99,00 лв.