Francis Kurkdjian

Francis Kurkdjian

Maison Francis Kurkdjian - мъжки парфюми

Макар и да съществува само от десет години и все още да е непозната в някои кътчета на света, Maison Francis Kurkdjian е компания, изградена на основата на дългогодишен опит в областта, а водещата фигура в нея - парфюмеристта Франсис Куркджиян - е специалист с богато портфолио. 


Марката Francis Kurkdjian е представена в раздела за мъжки парфюми на fragrancebg.com с един от най-успешните си аромати Francis Kurkdjian Amyris Homme. Екзотичен, възпламеняващ и много мъжествен това е аромат, който завладява с оригиналния си дух и ще се хареса на мъже с модерна визия и начин на живот. Парфюмът е лансиран през 2012 заедно със своя женски еквивалент. Успехът му на международния пазар е потвърждение на сериозната заявка на компанията Maison Francis Kurkdjian да се превърне в една от водещите парфюмерийни къщи на ХХI век.


Роден и израстнал в Париж, Куркджиян е потомък на емигрантски род арменци с артистични наклонности. От малък се увлича по музиката и балета, но след като не успява да премине приемния изпит към “Училището по танц” към Парижката опера, решава да се отдаде на другата своя страст - уханията. През 1990, само на 21 години, се записва в Международния институт за парфюмерия и козметика (Institut Supérieur International du Parfum, de la Cosmétique et de l'Aromatique Alimentaire - ISIPCA), което го отвежда в красивия Версай. Три години по-късно той се дипломира с отличие и почти веднага започва работа, в една от най-големите френски компании за производство на парфюми - Quest International. 


Паметна за Куркджиян ще остане 1995 година. Тогава, само на 26-години, той получава своя златен шанс - да създаде първия мъжки парфюм за един от най-големите модни дизайнери - Жан Пол Готие. Създаденият от него аромат La Male е сензанцията на годината в индустрията. Продажбите са невероятни, а и критиката се изказва ласкаво. Пълният му триумф настъпва следващата година, когато Куркджиян става един от най-младите носители на награда от Асоциацията на парфюмните специалисти FIFI - La Male става мъжки парфюм на годината - категория “Престиж”.


След това пред талантливия специалист се отварят вратите на голямата индустрия. Заваляват покани за сътрудничество с модни гиганти като Burberry, Dior и Giorgio Armani, но Куркджиян никога не забравя и своят първи работодател. И досега Jean Paul Gaultier имат най-дълъг списък с парфюми, създадани от него, извън тези, излезли с името на собствената му компания. 


Годините, последвали шеметния му дебют са също много успешни. Парфюмеристът получава още отличия за работата си, сред които и престижната награда “Prix François Coty” за цялостно творчество, връчена му през 2001-ва година. През 2008-ма пък става и носител на френския орден “Кавалер на изкуствата” (Chevalier des Arts et des Lettres) за работата му по възстановяването на любимия парфюм на последната френска кралица - Мария-Антоанета. 


Друга значима година в професионалната кариера на Куркджиян е 2004-та. Тогава той се запознава с амбициозния и перспективен счетоводител Марк Чая. Чая е партньор в една от най-големите фирми в областта - “Ernst & Young”, но не е особено възторжен от идеята да продължи кариерата си в тази сфера. В лицето на Куркджиян той намира приятел и бизнес-партньор, с когото споделят еднакво смела идея. През 2009 година е учредена Maison Francis Kurkdjian. 


В период от десет години компанията лансира 45 ухания, предназначени както за жени, така и за мъже. Има и богата селекция от унисекс аромати. Всички аромати носят типичния за Курджиян почерк - интензивен аромат с екзотичен сладък, пудрен или дървесен характер. Компанията залага на качеството и луксозния вид и ориентира своите продукти към ценители и почитателите на бутиковите аромати. Дизайнът на флаконите е изключително изчистен, без много детайли и украшения. Семплият изглед създава впечатлението за продукти, които залагат повече на своите качества отколкото на външния вид. Куркджиян е известен със своята елегантност и изискан стил. Създаваните от него парфюми носят същия дух и оставят впечатлението за докосване до един свят на лукс, шик и блясък.


Артистичната атмосфера, в която е възпитан и уважението, което парфюмеристта изпитва към всички форми на изкуството, също се трансформират в създаваните от него аромати. Той е запленен от красотата, с която музиката, танцът, картините изпълват света и пресъздава това свое възхищение под формата на парфюм. Или както самият Куркджиян казва “Великолепният парфюм не ухае добре. Той ухае красиво”. 


  Покажи:
  Сортирай по:
Francis Kurkdjian Amyris Homme EDP 70 ml - ТЕСТЕР за мъже -49 %

Francis Kurkdjian Amyris Homme EDP 70 ml - ТЕСТЕР за мъже

Парфюмът Francis Kurkdjian Amyris HommeFrancis Kurkdjian Amyris Homme е нишов аромат за мъже, който излиза през 2012 година. Творение на Франсис Куркджиян, този парфюм е предназначен за ценителите на изкуството на съчетаване на ароматите.Предложението на марката Francis Kurkdjian е уникален аромат с..

175,00 лв. 89,00 лв.

Francis Kurkdjian Oud Satin Mood  EDP 70 ml - ТЕСТЕР Унисекс -48 %

Francis Kurkdjian Oud Satin Mood EDP 70 ml - ТЕСТЕР Унисекс

Francis Kurkdjian Oud Satin Mood  EDP 70 ml - ТЕСТЕР Унисекс..

223,00 лв. 116,00 лв.