Sospiro

Sospiro

Парфюми за жени Sospiro

Sospiro е създадена през 2011 година от италианския милионер Серджио Момо. Това е неговият втори проект в света на парфюмерията. Първият е марката Xerjoff, основана през 2003 година. Sospiro е въплъщение на идеята, която обединява двете големи страсти на Момо - класическата музика и ароматите. Неговата цел е да създаде парфюми, чието ухание има директна връзка с италианските му корени. Всяко едно от уханията е вдъхновено от елемент в класическата музика и носи съответното име. Красотата на Средизморието, изразена в искрящите тюркоазени води на морето, удивителните краски на цветовете и цялостното изобилие и енергия, която този регион излъчва също са послужили като извор на творчески плам при създаването на ароматите.

Много подходящо е избрано и името на колекцията. На италински Sospiro означава “въздишка”, но също така е и термин от класическата музика, който описва жива, игрива мелодия, обикновено в началото на по-голямо произведение.

Серджио Момо е роден в Торино, но по-голямата част от живота си прекарва в Лондон. Там заминава като студент по дизайн и графика, а след завършване на обучението си работи с множество рекламни агенции под прозвището Sir Joff, което по-късно става основа за името на създадената от него парфюмерийна къща Xerjoff. След няколко години работа в Лондон, Момо решава да се завърне в родния си град, където основава собствена компания за дизайн и реклама. Той бързо успява да се наложи на пазара и намира партньори в лицето на Bacardi, Ferrero, Lancome, Rolls Royce и Ferrari. Работата му е динамична и увлекателна, но след като постига шеметен успех, той разбира, че е време за следваща стъпка в живота. Момо се спира на идеята да последва една отколешна своя страст - ароматите.

Заминава на кратко обучение в “Les Fontaines Parfumèes” - парфюмерийния център на Louis Vuitton в Грас, Франция и след завръщането си основава своята първа компания - “Xerjoff”. "Парфюмите винаги са били част от моята семейна история” - разказва Серджио Момо “Един от най-ярките ми детски спомени е за моята баба, красива и елегантна жена, която ми показва своите ухания от Lanvin и Coty. Родителите ми също бяха големи почитатели и винаги имаха на разположение внимателно подбрана селекция парфюми за всички случаи. Баща ми, например, бе страстен пътешественик, като голяма част от времето си прекара в Ориента, откъдето се бе родила и голямата му страст към типичните източни аромати като сандалово дърво и благовония. Така, че определено, израствайки в такава среда повлия много на сегашния ми избор”

Колекцията Sospiro до този момент включва 26 парфюма, издадени в четири различни серии - обща, Chapter I, Chapter II и Selfridges Exclusive. Всички продукти са представени с общ дизайн - формата на флакона е измислена от самия Серджио Момо. Те също така се отличават с ярките си цветове и матово стъкло, което придава солиден и луксозен вид.

Sospiro парфюмите са създадени за отбрани вкусове и трудно се намират в обикновената магазинна мрежа. Това са ухания, в които са селектирани най-фини и качествени есенции и се славят с дълготрайността и изискаността си. Те са разработени съвместно с някои от най-добрите съвременни парфюмеристи като Крис Морис, Кристиан Карбонел и Лаура Сантандер.

Създаването на парфюми за мен е сбъдната детска мечта и аз мога да почерпя вдъхновение от всичко заобикалящо ме. Обожавам предмети с история и винаги търся да си купя вещ, чието минало е интересно, а защо не, и забулено в тайна. Искам моите парфюми също да разказват истории и се надявам нашите клиенти да се чувстват вдъхновени от тях” обяснява Серджио Момо в едно свое интервю за онлайн изданието LDN Fashion.

В онлайн магазина на fragrancebg.com, Sospiro колекцията е представена със селекция от 8 унисекс парфюма: Sospiro Diapason, Sospiro Erba Gold, Sospiro Erba Pura, Sospiro Laylati, Sospiro Opera, Sospiro Overture, Sospiro Wardasina, Sospiro Accento. Всички те са внимателно подбрани от различните линии на компанията и представят богата гама от аромати, включващи както свежи и леки ухания, така и по-сладки и ориенталски. Селекцията е подходяща, както за мъже, така и за жени, улавяйки пулса на съвременния живот и новите вълни в модата.

  Покажи:
  Сортирай по:
Sospiro Diapason EDP 100 ml - ТЕСТЕР унисекс -40 %

Sospiro Diapason EDP 100 ml - ТЕСТЕР унисекс

Парфюмът Sospiro DiapasonSospiro Diapason е неповторим мускусно-дървесен аромат за мъже и  подходяш аромат за жени. Излиза на пазара през 2017 година и е едно от най-новите предложения на италианската марка. Със своите парфюми Sospiro искат да предадат италианския стил в изкуствата и най-вече в..

140,00 лв. 84,00 лв.

Sospiro Erba Gold EDP 100 ml - ТЕСТЕР унисекс -36 %

Sospiro Erba Gold EDP 100 ml - ТЕСТЕР унисекс

Парфюмът Sospiro Erba GoldSospiro Erba Gold е бляскаво цитрусово-плодове ухание за жени и мъже. Излиза през 2016 година, а създател на аромата е парфюмеристът Крис Маурис. Композицията му напомня много на тази на оригиналния Sospiro Erba Pura, но е още по-бляскава и наситена.В този слънчев аромат се..

140,00 лв. 89,00 лв.

Sospiro Erba Pura EDP 100 ml - ТЕСТЕР унисекс -35 %

Sospiro Erba Pura EDP 100 ml - ТЕСТЕР унисекс

Парфюмът Sospiro Erba PuraSospiro Erba Pura е ориенталски плодово-мускусен аромат за мъже и жени. Това е едно от по-ранните предложения на италианската марка Sospiro от 2013 година. Създатели на аромата са парфюмеристите Кристиан Карбонел и Лаура Сантандер.Erba Pura е един израз на италианската долч..

139,00 лв. 91,00 лв.

Sospiro Laylati EDP 100 ml - ТЕСТЕР унисекс -38 %

Sospiro Laylati EDP 100 ml - ТЕСТЕР унисекс

Парфюмът Sospiro LaylatiSospiro Laylati е изкусителен мускусно- дървесен аромат за жени и мъже. Излиза през 2011 година, когато е поставено началото на луксозната колекция парфюми на италианската марка Sospiro. Към момента в колекцията на бранда има 26 аромата, като последният излиза през 2018 годин..

138,00 лв. 86,00 лв.

Sospiro Opera EDP 100 ml - ТЕСТЕР унисекс -39 %

Sospiro Opera EDP 100 ml - ТЕСТЕР унисекс

Парфюмът Sospiro OperaSospiro Opera е ориенталски флорално-дървесен аромат за мъже и жени. Излиза на пазара през 2014 година, а негов създател е парфюмеристът Крис Маурис. Операта и класическата музика са едни от основните вдъхновения на италианската марка за създаването на луксозна колекция аромати..

142,00 лв. 87,00 лв.

Sospiro Ouverture EDP 100 мл - ТЕСТЕР унисекс -52 %

Sospiro Ouverture EDP 100 мл - ТЕСТЕР унисекс

Парфюмът Sospiro OuvertureС виртуозен плодово-цветен аромат с лек нюанс на благовония и подправки, Sospiro Ouverture е топъл, обгръщащ като мек зимен шал парфюм за мъже и жени. Той е част от лимитирана линия луксозни парфюми на италианската марка Sospiro и е издаден е през 2016 година.Sospiro е учре..

181,00 лв. 86,00 лв.

Sospiro Wardasina EDP 100 ml - ТЕСТЕР унисекс -42 %

Sospiro Wardasina EDP 100 ml - ТЕСТЕР унисекс

Парфюмът Sospiro WardasinaSospiro Wardasina е ориенталски, цветен унисекс аромат. Излиза на пазара през 2012 година. В него е заложена идеята на марката да създаде парфюми, които да носят духа на Средиземноморието. За създаването на своите уникални, луксозни, нишови аромати марката се доверява на ек..

151,00 лв. 87,00 лв.

Sospiro Accento EDP 100 ml - ТЕСТЕР Унисекс -49 %

Sospiro Accento EDP 100 ml - ТЕСТЕР Унисекс

Парфюмът Sospiro AccentoЕдин модерен прочит на класиката, един малък, но забележителен детайл, един акцент, който променя цялото излъчване. Това е парфюмът Sospiro Accento, унисекс ухание с омайващ и запленяващ ефект. Парфюмът е реализиран през 2011 година, като част от втората серия ухания на ..

178,00 лв. 91,00 лв.

Sospiro Bordeaux EDP 100 ml - ТЕСТЕР Унисекс -46 %

Sospiro Bordeaux EDP 100 ml - ТЕСТЕР Унисекс

Sospiro Bordeaux EDP 100 ml - ТЕСТЕР Унисекс..

168,00 лв. 91,00 лв.

Sospiro Muse EDP 100 ml - ТЕСТЕР Унисекс -47 %

Sospiro Muse EDP 100 ml - ТЕСТЕР Унисекс

Sospiro Muse EDP 100 ml - ТЕСТЕР Унисекс ..

164,00 лв. 87,00 лв.