Amouage

Amouage

Мъжки Парфюми Amouge

Amouage е марка създадена през 1983 от султана на Оман, негово величество Саид Хамад бин Хамуд Ал Бусайди. От основаването си до сега, брандът се превръща в световен лидер в луксозната парфюмерия. Името на бранда Amouage произлиза от френската дума „любов” и арабската дума „вълна“. Фразата точно пресъздава емоцията, която предизвикват парфюмите Amouage, както и характера и тона на бранда, който обединява източните и западните съставки, за да създаде прекрасни международни аромати.

Понастоящем парфюмите на Amouage са представени от четири ключови колекции: Amouage Mainline (Основна линия), Amouage Library (Библиотека), Amouage Midnight Flower (Среднощно цвете) и Amouage Secret Garden (Тайна градина). 

Креативният директор на Amouage, Кристофър Чонг е отговорен за безспорния триумф на тази висок клас парфюмерийна къща, като дори печели награди за два от парфюмите си: ‘The Atmospheric Award’ за парфюма Amouage Fate Man и Basenotes Award за дамската алтернатива  на парфюма Amouage Fate Woman. 

Последните парфюми на бранда са Imitation (Колекция Основна линия), Love Tuberose (Колекция Тайна градина), Opus XI (колекция Библиотека). Обикновено Amouage се стремят на година да излизат с 3, до 4 нови аромата като задължително застъпват едим мъжки, един дамски и един – ново попълнение към колекцията Библиотека.  

Според Чонг, създаването на един парфюм Amouage отнема между 12-18 месеца като той създава главната концепция и, създавайки екип от признати парфюмеристи от парфюмерийни центрове като Грас, Париж, Ню Йорк, Женева, започват работа по новия парфюм. В началната фаза могат да се представят около 250 мостри аромати, които постепенно се видоизменят, полират, доусъвършенстват или премахват като идеи. Когато селекцията се доведе до 2-3 финални аромата изпълнителният директор Дейвод Крикмор и Чонг решават кой парфюм да се пусне на пазара и под какво име.

Първият магазин на Amouage, разбира се е в Оман, последван от този в Дубай. Днес парфюмите на Amouage се разгръщат в световен мащаб и могат да бъдат намерени в над 66 страни. Естествено, Оман си остава техният най-силен пазар, но парфюмите Amouage са добре приети и в Русия, Саудитска Арабия, Обединените Арабски Емирства и Обединеното кралство. Бъдеща цел на Amouage е да затвърдят своите позиции в други мащабни пазари като Япония, Китай и Южна Корея. 

Първият парфюм на марката, Amouage Gold, е дело на известния парфюмерист Гай Робърт, излиза през 1983 година, и до днес остава най-популярният и скъп парфюм на Amouage. От този момент до сега са лансирани над 70 ексклузивни аромата за мъже и жени, сътворени от големи имена в парфюмерията като - Бернард Елена, Емили (Бевиер) Коперман, Пиер Негрин,  Алберто Морияс, Ричард Херпин, Жан-Клод Елена, Мишел Сарамито и Маурис Русел.

Флаконите на Amouage носят интересна символика, взаимствана от посланието и произхода на бранда. Вдлъбнатостта на стените на парфюмите Amouage оставя впечатлението за вълна. Бутилките на дамските парфюми напомнят силуета на Джамията Дворец Руви в Мускат, а бутилките на мъжките парфюми Amouage отразяват формата на канджар – Оманската традиционна кама. Логото върху флаконите на парфюмите Amouage подражава кралския печат. 

Марката, създадена от Оманския султан е изградена върху сериозна репутация на лидер в парфюмерията. Продуктите на бранда са направени от едни от най-скъпите и редки съставки, типични за ориенталските аромати – смирна, агар, роза, тамян, подправки и дървесни нотки. Те се подбират внимателно и се доставят в столицата на парфюмите Грас, Южна Африка. Оттам композициите се транспортират до Оман, където преминават различни дестилации и процеси на обработка както и стриктен контрол на качеството, докато са готови да бъдат опаковани изцяло на ръка.

Самият Оман се смята за родина на едни от най-висококачествените ароматни нотки. Различните смоли, есенции и масла са били поднасяни като дарове на императори и крале по целия свят, също така са били използвани за религиозни цели. Страната е разположена на кръстопът на древни култури, с бурна търговска дейност. Благоуханните масла са били една от най-скъпоценните стоки наред с ценни метали и камъни. Това са вековните традиции, които парфюмите на Amouage носят до наши дни. Макар днес седалището на марката да е модерният Лондон, парфюмите носят духа и традициите на Ориента. 

С изключение на няколко бранд видеа, Amouage не инвестира в реклама и медийни изяви. Сред почитателите на марката има достатъчно аристократи и знаменитости от световна величина, които говорят красноречиво за високото качество на продуктите с подписа на марката. Пиърс Броснан е само един от известните почитатели на мъжките аромати на бранда.

Освен парфюми, марката Amouage предлага и други продукти с неустоим аромат като лосиони за тяло, сапуни, кремове, свещи и ароматерапевтични масла. Продуктовата гама на Amouage е доста разнообразна, а всяко едно от предложенията в нея е с гаранция за уникалност и топ качество. Компанията се разраства бързо и вече навлиза и в модните среди с колекция аксесоари и кожени изделия.

  Покажи:
  Сортирай по:
Amouage Gold Man EDP 100 мл - ТЕСТЕР за мъже -49 %

Amouage Gold Man EDP 100 мл - ТЕСТЕР за мъже

Парфюмът Amouage Gold ManAmouage Gold Man е дървесен, цветен и мускусен аромат за мъже от Amouage. Излиза на пазара през 1998 година, а него създател е Гай Робърт. За създаването на аромата са подбрани съставки с топ качество, които са съчетани майсторски в една богата и интересна композиция.Парфюмъ..

174,00 лв. 88,00 лв.

Amouage Honour EDP 100 мл - ТЕСТЕР за мъже -52 %

Amouage Honour EDP 100 мл - ТЕСТЕР за мъже

Парфюмът Amouage HonourВдъхновен от красивата, но и трагична история на японската гейша Чо-Чо Сан, която изгубва любовта, но запазва честа си е вдъхновението за създаването на дуото Amouage Honour. Деликатното дамско ухание е посветено на самата “Мадам Бътърфлай”, а мъжкият му вариант - на нейния си..

180,00 лв. 87,00 лв.

Amouage Interlude EDP 100 мл - ТЕСТЕР за мъже -46 %

Amouage Interlude EDP 100 мл - ТЕСТЕР за мъже

Парфюмът Amouage Interlude“Хаосът на заобикалящия ни свят, все повече намира отражение и върху нашия вътрешен мир. Кратките моменти на антракт и пауза, ни позволяват да рефлектираме върху турболентностите в живота и да почерпим сили от тях”. Така Кристфър Чоу, креативен директор на парфюмерийна къща..

170,00 лв. 91,00 лв.

Amouage Memoir EDP 100 мл - ТЕСТЕР за мъже -49 %

Amouage Memoir EDP 100 мл - ТЕСТЕР за мъже

Парфюмът Amouage Memoir Спомените за изключителните неща в живота, които всеки е преживял са вдъхновението при създаването на забележителната двойка парфюми Amouage Memoir. Лансирани на пазара едновременно през 2010 година те са обеденени от обща концепция и цветово оформление. Amouage Memoir за мъж..

180,00 лв. 91,00 лв.

Amouage Opus V EDP 100мл - ТЕСТЕР унисекс -41 %

Amouage Opus V EDP 100мл - ТЕСТЕР унисекс

Парфюмът Amouage Opus VAmouage Opus V е ориенталски, флорално-дървесен аромат за мъже и жени. Излиза на пазара през 2011 година като част от специална колекция Library Collection на марката Amouage.Това предложение на Amouage носи усещане за нещо класическо, ретро и много ценно. В ароматната компози..

150,00 лв. 89,00 лв.

Amouage Opus VII EDP 100 мл - ТЕСТЕР Унисекс -41 %

Amouage Opus VII EDP 100 мл - ТЕСТЕР Унисекс

Парфюмът Amouage Opus VIIAmouage The Library Collection Opus VII е поредното доказателство за класата и лукса, които марката Amouage предлага на ценителите на качествените аромати. Парфюмът е част от популярната колекция The Library Collection и е издържан спрямо философията и визията й.Това е един ..

152,00 лв. 89,00 лв.

Amouage Reflection EDP 100 мл - ТЕСТЕР за мъже -46 %

Amouage Reflection EDP 100 мл - ТЕСТЕР за мъже

Парфюмът Amouage ReflectionЕдин мъжки парфюм с нежно сърце, Amouage Reflection е представен през 2007 година, съвместно с дамския вариант със същото име. Двете ухания са обеденени от идеята за чистота в отношенията. Името, което в превод означава “отражение”, но също “размисъл” е поетичен изказ на с..

170,00 лв. 92,00 лв.

Amouage Sunshine EDP 100 мл - ТЕСТЕР за мъже -54 %

Amouage Sunshine EDP 100 мл - ТЕСТЕР за мъже

Парфюмът Amouage SunshineСлед зашеметяващия успех на дамския парфюм Amouage Sunshine, реализиран на пазара през 2014-та, оманската парфюмерийна къща не се колебаят и още на следващата година представят партньорско ухание за силния пол. Amouage Sunshine за мъже следва темпераментната нишка на дамскат..

190,00 лв. 88,00 лв.

Amouage Beach Hut EDP 100 ml - ТЕСТЕР за мъже -35 %

Amouage Beach Hut EDP 100 ml - ТЕСТЕР за мъже

Парфюмът Amouage Beach HutAmouage Beach Hut е зелен, дървесен аромат за мъже, който излиза на пазара през 2017 година. Той е дело на Елис Бенат. Парфюмът е със специфична свежест, която е създадена чрез комбинирането на различни билки, треви, мъхове и цветя. Създава усещането за свобода и близос..

136,00 лв. 88,00 лв.

Amouage Opus III EDP 100 ml  - ТЕСТЕР Унисекс -28 %

Amouage Opus III EDP 100 ml - ТЕСТЕР Унисекс

Парфюмът Amouage Opus IIIЛуксозната парфюмерийна къща на кралство Оман зарадва своите почитатели през 2010 година с великолепно трио от унисекс парфюми известно като “Колекция Библиотека”. Amouage Opus III е част от тази серия, посветена на вечната класика и неподвластните на времето и модата ценнос..

123,00 лв. 88,00 лв.