Sospiro

Sospiro

Парфюми за мъже Sospiro

Вдъхновени от нестихващия творчески плам на Серджио Момо, основател и собственик на компанията, двата парфюма са с подчератано интензивен аромат, в който преобладават дървесни, флорални и благовонни нотки. Това са топли ухания, възпламеняващи сетивата и разпалващи фантазията. Като мъжки аромати, те са особено подходящи към изискан костюм или луксозен спортно-елегантен стил, излъчващ класа и сила.


Sospiro е италианска бутикова фирма за парфюми с високо качество, насочена към потребители с изискан вкус и елегантен стил. В категорията Парфюми за мъже на fragrancebg.com тя е представена с две ухания - Sospiro Overture и Sospiro Accento. Парфюмите са създадени като унисекс, което е нещо характерно за голяма част от ароматите на компанията. Двата парфюма са реализирани на пазара в период от 5 години, като Sospiro Accento се появява през 2011 година, като част от колекцията Chapter I, а Sospiro Overture е включен в основната продуктова линия през 2016-та.


Роденият в Торино, Италия, Серджио Момо израства в семейна среда, в която парфюмите са на особена почит. Дизайнерът с усмивка си спомня за богата селекция от аромати на Lanvin и Coty, които неговата любима баба е притежавала. Не по-малко взискателни към своите тоалети и аксесоари са били и неговите родители, за които Момо казва, че винаги са имали подходящия парфюм за всяка една ситуация. 


Въпреки семейната среда, обаче, първоначално кариерният избор на Серджио се спира на нещо доста по-различно - рекламен дизайн и графика. Той заминава за един от най-прогресивните и динамично развиващи се градове - Лондон, преследвайки мечтата си за реализация в рекламната индустрия. Дизайнерският му талант, не остава незабелязан и скоро сред дипломирането си той започва работа по различни прокети с големи компании. Използва артистичния псевдоним Sir Joff, който няколко години по-късно ще се трансформира в името на първата основана от него компания за бутикови аромати - Xerjoff


Идеята за създаването на парфюмериен бранд хрумва на Момо при завръщането му в родната Италия. Изпълнен с носталгия по своите корени и италианския начин на живот и стил, дизайнерът решава да задгърби кариерата си в Лондон и се премества отново в родния си град. Там първоначално основава рекламна агенция, а предшестващата го слава, му помага да намери клиенти в лицето на големи компании като Ferrari, Lancome, Bacardi, Rolls Roys и други. След като затвърждава името на компанията си и осигурява работни места на десетки хора, Момо се поддава на импулса на вечно търсещия си дух и се насочва към една позабравена семейна любов - парфюмите.


За да навлезе професионално в тази сфера, Серджио Момо заминава за Грас, Франция, където се записва в основания от Louis Vuitton парфюмериен център “Les Fontaines Parfumèes”. Той преминава всички нива на обучение и през 2004 година представя своята компания Xerjoff. Основната идея при изграждането на нейната продуктова линия е пресечната точка на минало и настояще - вдъхновението от класиката и традициите в парфюмопроизводството с модерните технологии.


Успехът на Xerjoff мотивира още повече Серджио Момо и през 2011 година той създава още една парфюмерийна компания - Sospiro. Вдъхновението за нейната продуктова линия е друга голяма страст в живота на дизайнера - класическата музика. Всеки един парфюм в колекцията на Sospiro е свързан с определен елемент или термин от класическата италианска опера. Самата дума sospiro в превод означава “въздишка”, но също така и лека оперна музика, която често се използва за прелюдия. Желанието на Момо е парфюмите с марката Sospiro да носят изтънчения, великолепен дух на операта и кани едни от най-добрите съвременни специалисти за създаването на различните ухания. Сред тях откриваме имената на Крис Морис, Кристиан Карбонел и Лаура Сантандер. До този момент с марката Sospiro са реализирани 26 парфюма, които са обединени и от общия си дизайн. 


Подобно на една оперна постановка, отличаваща се със своята пищност и разточителност, и парфюмите с марката Sospiro, привличат внимание от пръв поглед. Плътни, солидни флакони с наситени цветове като кардиналско лилаво, кралско синьо и бургундско червено завладяват окото и събуждат интереса. Представени само в лимитирини магазини, парфюмите Sospiro са рядко бижу, което ще украси колекцията на всеки почитател на ароматите. Селекцията на fragrancebg.com включва едни от най-успешните продукти на компанията, представяйки аромати с преобладаващи флорални, дървесни и пудрени нотки, обогатени с плътни ориенталски благовония и екзотични подправки. 

  Покажи:
  Сортирай по:
Sospiro Diapason EDP 100 ml - ТЕСТЕР унисекс -40 %

Sospiro Diapason EDP 100 ml - ТЕСТЕР унисекс

Парфюмът Sospiro DiapasonSospiro Diapason е неповторим мускусно-дървесен аромат за мъже и  подходяш аромат за жени. Излиза на пазара през 2017 година и е едно от най-новите предложения на италианската марка. Със своите парфюми Sospiro искат да предадат италианския стил в изкуствата и най-вече в..

140,00 лв. 84,00 лв.

Sospiro Erba Gold EDP 100 ml - ТЕСТЕР унисекс -36 %

Sospiro Erba Gold EDP 100 ml - ТЕСТЕР унисекс

Парфюмът Sospiro Erba GoldSospiro Erba Gold е бляскаво цитрусово-плодове ухание за жени и мъже. Излиза през 2016 година, а създател на аромата е парфюмеристът Крис Маурис. Композицията му напомня много на тази на оригиналния Sospiro Erba Pura, но е още по-бляскава и наситена.В този слънчев аромат се..

140,00 лв. 89,00 лв.

Sospiro Ouverture EDP 100 мл - ТЕСТЕР унисекс -52 %

Sospiro Ouverture EDP 100 мл - ТЕСТЕР унисекс

Парфюмът Sospiro OuvertureС виртуозен плодово-цветен аромат с лек нюанс на благовония и подправки, Sospiro Ouverture е топъл, обгръщащ като мек зимен шал парфюм за мъже и жени. Той е част от лимитирана линия луксозни парфюми на италианската марка Sospiro и е издаден е през 2016 година.Sospiro е учре..

181,00 лв. 86,00 лв.

Sospiro Wardasina EDP 100 ml - ТЕСТЕР унисекс -42 %

Sospiro Wardasina EDP 100 ml - ТЕСТЕР унисекс

Парфюмът Sospiro WardasinaSospiro Wardasina е ориенталски, цветен унисекс аромат. Излиза на пазара през 2012 година. В него е заложена идеята на марката да създаде парфюми, които да носят духа на Средиземноморието. За създаването на своите уникални, луксозни, нишови аромати марката се доверява на ек..

151,00 лв. 87,00 лв.

Sospiro Accento EDP 100 ml - ТЕСТЕР Унисекс -49 %

Sospiro Accento EDP 100 ml - ТЕСТЕР Унисекс

Парфюмът Sospiro AccentoЕдин модерен прочит на класиката, един малък, но забележителен детайл, един акцент, който променя цялото излъчване. Това е парфюмът Sospiro Accento, унисекс ухание с омайващ и запленяващ ефект. Парфюмът е реализиран през 2011 година, като част от втората серия ухания на ..

178,00 лв. 91,00 лв.

Sospiro Bordeaux EDP 100 ml - ТЕСТЕР Унисекс -46 %

Sospiro Bordeaux EDP 100 ml - ТЕСТЕР Унисекс

Sospiro Bordeaux EDP 100 ml - ТЕСТЕР Унисекс..

168,00 лв. 91,00 лв.

Sospiro Muse EDP 100 ml - ТЕСТЕР Унисекс -47 %

Sospiro Muse EDP 100 ml - ТЕСТЕР Унисекс

Sospiro Muse EDP 100 ml - ТЕСТЕР Унисекс ..

164,00 лв. 87,00 лв.